Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam de Roon, ik ben 35 jaar en woon in Dordrecht.
Vanaf een zeer jonge leeftijd was ik al bezig met het helpen van kinderen. Oppassen, assisteren bij gymlessen en kinderen helpen op een manege. Het was dan ook niet zo raar dat ik na de middelbare school de Pabo ging doen.
Het stagelopen was leuk en interessant en ik kon er veel creativiteit in kwijt door het verzinnen van leuke lessen. Na de Pabo heb ik op verschillende basisscholen gewerkt in verschillende klassen. Omdat mijn hart net wat meer lag bij het lesgeven aan oudere kinderen heb ik een lange tijd lesgegeven in de groepen 7 en 8.

Op dit moment ben ik ongeveer 13 jaar werkzaam in het onderwijs en ben ik voor de helft van de week groepsleerkracht van groep 8 op de Dr.H.Bavinckschool. Samen met mijn collega's proberen we goed en uitdagend onderwijs te bieden aan onze kinderen. Een dag inde week werk ik voor de Pabo van Hogeschool Inholland als bovenschoolse opleidingsco├Ârdinator.

Na een aantal jaar les te hebben gegeven vond ik het tijd om weer te gaan studeren. Ik heb toen naast mijn fulltime baan de Master Ecologische Pedagogiek gevolgd. Ik heb geleerd om met een onderzoekende houding bij te dragen aan duurzame oplossingen voor jeugdproblematiek met als uitgangspunt dat alles met elkaar verbonden is en elkaar beïnvloed. In 2015 ben ik begonnen aan de opleiding voor Kindercoach. Tijdens deze opleiding heb ik mij nog verder verdiept in de ontwikkeling van opgroeiende kinderen, de aanpak bij verschillende probleemgebieden en hulpvragen, oplossingsgericht werken en effectieve communicatie.

In 2016 ben ik gestart met het leertraject Pedagogisch Tact. In dit leertraject staat centraal dat je op het goede moment het juiste doet, in de ogen van een kind. Ondanks dat ik geniet van het werken met kinderen in mijn klas, ervaar ik dat ik meer wil doen voor de kinderen dan dat haalbaar is in een klas. Vandaar dat ik nu deels werkzaam ben in het onderwijs en deels in mijn eigen praktijk. Omdat ik het ook interessant vind om met collega's te werken ben ik ook in te huren voor studiedagen of workshops.